Moderní znamená lepší

Moderní znamená lepší

Asi u nás nežije nikdo, koho by nerozčilovaly neustále se zvyšující náklady na elektrickou energii. Člověk už má pomalu pocit, že by se daleko více vyplatilo nepoužívat žádné elektrospotřebiče a žít jak na začátku minulého století. Tak extrémní samozřejmě být nemusíte, ale určitě změny byste provést samozřejmě měly. Tou nejjednodušší je výměna světel, zvláště pak, pokud používáte zastaralé typy, které jsou poměrně dost náročné na spotřebu. Modernější světelné zdroje jsou daleko efektivnější a mají mnohem nižší spotřebu. Jsou sice dražší, ale vyšší cena je pouze jediným negativem a tento fakt by vás rozhodně neměl odradit.
panáčci se žárovkou
Mezi moderními světelnými zdroji naleznete celou řadu žárovek, zářivek a dalších typů světel, ale zdaleka nejlepší jsou LED žárovky, respektive světelné zdroje obdařeny touto technologií. Vzhledem k tomu, že nepoužívají vlákna, prakticky se nezahřívají. To má rovnou dva pozitivní efekty. Jednak se díky tomu méně kazí, jelikož vysoké teploty ničí vlákno a vlastně tím i celou žárovku, jednak také mají daleko menší spotřebu. A to mnohonásobně. Teplo totiž spolkne hodně elektřiny, což není zrovna efekt, po kterém toužíte, když chcete ušetřit na elektrickém proudu.
bílá a žlutá žárovka
Vhodné kamkoliv
I přesto, že se jedná o relativně novou technologii, nemusíte se bát, že byste neměli kam LED žárovky nainstalovat. Mají úplně stejný typ závitů, jako jejich klasické kolegyně. Jen jsou prostě postaveny na jiné technologii. Dnes se používají zcela běžně jak v domácnostech, tak i v kancelářích, obchodech, restauracích nebo provozovnách. Zkrátka a dobře, můžete na ně narazit prakticky kdekoliv. Skvělé navíc je, že se dají pořídit v mnoha variacích, a to jak barevných, tak i tvarových. Lze si tak vybrat světla, které nejenže budou plnit svou tradiční úlohu, ale zároveň mohou alespoň z části fungovat i jako drobné dekorativní prvky, a to je určitě jejich dalším plusem .

Previous post Děti znají hodnotu peněz v deseti letech, jak uvádí průzkum
Next post Jak je to u Vás doma?